СПИНИНГ ТРЕНИРОВКИ

Image

Спининг (Spinning) е тренировъчна програма, която ние водим под звуците на хитова музика и специално осветление. Трае около 45 минути и представлява комбинация от колоездене и различни серии упражнения за всичките мускулни групи на тялото.Тренираме  на фона на следваща темпото на работа музика и симулираме колоездачна обиколка на открито, като сменяме типа на терена -  хълмове и равнини.

Това от своя страна държи в напрежение абсолютно всички мускули на тялото, което трябва да променя позицията си съобразно това. Тренировката ни обаче не води до натрупване на мускулна маса. Резултатът от нея е изчистване на подкожните мазнини, което става посредством поддържане на по-висок пулс. Това от своя страна повишава телесната температура на организма, което води до усилено горене на мазнини. При една 45 минутна тренировка се изгарят над 500-800 калории.

Въпреки, че е интензивен като натоварване, спинингът е подходящ за хора от най-различна възраст и физическа форма. Множество изследвания и тестове са доказали, че той не натоварва ставите, подобрява състоянието на сърдечносъдовата система, мускулния тонус и издръжливостта. Освен това не се влияе от атмосферните условия и е прекрасен начин за заклетите велосипедисти да останат във форма през цялата година.

При редовно занимаване със спининг може да очаквате:

  • ·    развиване на силно, издръжливо и здраво сърце;
  • ·    по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време;
  • ·    намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка;
  • ·    възможност да акумулирате повече енергия;
  • ·    загуба на много телесни мазнини;
  • ·    Стягане и  хармонично оформяне на мускулатурата на тялото.